Toimintamme

 • Mikä on Avustajat.fi
  Avustajat.fi on sivusto, jossa esitellään avustajia sekä alalla toimivia, jotka ovat valmiita ottamaan vastaan erilaisia kuvaus- tai esiintymiskeikkoja ym.

 • Mitä keikat voivat olla?
  Laidasta laitaan. Ne voivat olla normaaleja avustajakeikkoja, mainoskuvauksia televisioon, yritysvideoon, paperiversioita tai joku saattaa kaivata jonkinlaista esiintyjää johonkin tapahtumaan, kuten pikkujoulut tms. Myös teattereihin ym. voidaan tarvita avustajia.

 • Järjestättekö te töitä?
  Jos tarkoitat avustajan töitä, niin emme. Me emme myöskään takaa mitään töitä. Me saatamme etsiä esim. puvustajaa tms, mutta avustajantyöt hoitaa tuotantoyhtiöt itse. Me vain järjestämme kullekin henkilölle oman sivun, jolla voi olla esillä.

 • Onko kukaan saanut kauttanne töitä?
  Kyllä. Keväällä 2010 olimme yleisönä "Yksi lensi yli Marin pesän"-ohjelmassa. Syksyllä 2010 olimme mukana MTV3:n 2011 vaalimainoksessa. Lisäksi olemme tammikuu 2011 aikana tiedottaneet avustajillemme yhdestä mainoksesta ja yhdestä isosta projektista. Loppu on sitten avustajien ja avustajia tarvitsevien tahojen käsissä.

 • Miksi ette soita ihmisille ja tarjoa keikkaa?
  Ei ainakaan tässä vaiheessa. On hankala erotella ihmiset keikan mukaan. Mieluummin teemme tiedotteen, lähetämme kaikille avustajillemme ja avustajat ottavat yhteyttä työn tarjoajaan, jos työ ja sen kuvaus sopii.

 • Onko avustajilla paljonkin töitä?
  Voi olla, ettei Sinulle ole koskaan mitään sopivaa keikkaa, mutta tiedetään henkilöitä, jotka ovat olleet yli 300 kuvauksessa n. 30 vuoden aikana. Eräälle listoillemme ilmoittautuneelle tarjottiin syksyllä 2009 kaksi kuvausta samalle päivälle. Hän otti sen parempihintaisen.

 • Pitääkö olla jonkinlainen ammattilainen voidakseen liittyä?
  Ei. Avustajien ei tarvitse. Useimmat elokuvia, tv-ohjelmia ja still-kuvauksia tekevät tahot eivät odota alan ammattilaisia. He kaipaavat eri näköisiä ja kokoisia ihmisiä, jotka voivat uhrata jonkun tunnin ja saavat siitä hyvästä jonkinlaisen korvauksen. Jos olet sitten tiskijukka tai ohjaaja, niin se on asia erikseen.

 • Mitä tiedoistani laitetaan esille?
  Kaikista tiedoista keskustellaan tulevan ilmoittajan kanssa. Joka tapauksessa nimi, syntymävuosi, silmälasit, pituus, paino, vaatteiden kokoa, ammatti, tanssitaito, laulutaito, esiintymiskokemusta, harrastukset, äidinkieli, kielitaito ja suostuuko esiintymään mainoksissa.

 • Saako puhelinnumeron ilmoittaa vai pitääkö?
  Emme halua pakottaa ketään ilmoittamaan puhelinnumeroaan. Me teemme kullekin henkilölle oman sähköpostilomakkeen, jolla tuottajat voivat olla häneen yhteydessä. Tosin, jos et lue kovin usein sähköpostiasi, niin se "huominen tai 2 tunnin päästä oleva koekuvaus" voi mennä sivu suun, jos et kerro puhelinnumeroasi. Jos pelkäät epämääräisiä soittoja, niin voithan hankkia ylimääräisen puhelimen ja siihen vaikka Prepaid-kortin. Jos taas saat siihen liikaa epämääräisiä puheluita, niin kehotamme tekemään välittömästi rikosilmoituksen. Laita muistiin kelloaika ja mahdollinen näkyvä numero. Jos soittajan numero ei näy, niin ainakin päivämäärä ja kelloaika, niin poliisi osaa kaivaa soittajan käsiinsä.

 • Kuinka varuillaan avustajan pitää olla?
  Jos nyt olet menossa mökille Muonioon tai lomalle Espanjaan, niin ihan keikan takia ei tarvitse matkaa peruuttaa. Kuitenkin on ollut tapauksia, jossa koekuvaus on ilmoitettu sunnuntaina klo 12.00 ja juuri 2 tuntia aikaisemmin. On myös ollut tapaus, että koekuvauksesta on ilmoitettu illalla klo 22.00 ja aamulla klo 11.00 on ollut itse koekuvaus ja 3 päivän päästä itse kuvaus. On ollut tapaus, jossa avustajan olisi pitänyt olla jo perillä. Niinpä tuottaja on maksanut taksin, kun oli unohtanut tilata avustajan. Eli, kännykkä kannattaa pitää mukana ja sopivissa paikoissa auki. (Huom. hautajaiset, sairaalat ym)

 • Pitääkö olla oma sähköpostiosoite?
  Kyllä. Me ilmoitamme kaikki tiedotteet sähköpostina. Paperiversiona meiltä ei tiedoteta mitään. Emme ota listoille henkilöitä, joita ei tavoita sähköpostitse. Me pyrimme ilmoittamaan omat tiedotteemme mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, että niihin ehtii reagoida.

 • Saako olla osallistunut johonkin kykyjenetsintäkilpailuun?
  Kyllä. Kannustamme sellaiseen. Kaikki mainos on hyvästä. Jos olet osallistunut johonkin laulukilpailuun tai vaikka Superkyvykäs-ohjelmaan, niin varmaan joku ohjaaja saattaa muistaa sinut. Jos olet ollut asiallinen ja olet tehnyt parhaasi, niin saattaa olla, että hän käskee Casting-järjestelijää Googlaamaan tietosi esiin. Voihan myös olla, että joku mainostaja tai vaikka Rymättyläjärven tanssilavan järjestelijä keksii soittaa Sinulle ja pyytää esiintymään.

 • Pitääkö kertoa harrastuksista?
  Kannattaa. Olemme havainneet, että mitään osaamista ei pidä väheksyä. Olet sitten tanssija, aerobikkaaja, pyöräilijä, rullalautailija tms. on kaikki tärkeitä harrastuksia varsinkin TV-ohjelmien tai elokuvien tai yritysvideoiden kannalta. Myös ammatit. Olet sitten taksikuski tai ojankaivaja, niin kaikelle osaamiselle voi olla käyttöä.

 • Miksi juuri Avustajat.fi
  Jos haluat avustajantöitä, niin sinun pitää ilmoittaa itsestäsi. Jos et tee sitä suoraan sadoille tuotantoyhtiöille, muutamalle tuhannelle mainostoimistolle ja parille tuhannelle valokuvaajalle suoraan, niin Avustajat.fi on helppo tapa olla esillä. Jos olet ilmoittautunut johonkin kyky-ohjelmaan ja osaat vaikka Didgeridoolla soittaa esim. Säkkijärvenpolkkaa, niin millä tiedoin Sinut löytää ja mistä? Me tiedotamme omalta osaltamme erilaisille tahoille niin sähköisesti kuin muillakin keinoin, mutta joku tapahtumajärjestäjä tms. saattaa keksiä sinut ja haluaa kysyä kiinnostustasi johonkin keikkaan. Silloin tietosi löytyvät Avustajat.fi:stä. Nykyään useimmat ihmiset ja varsinkin tuotantoyhtiöt ja mainostoimistot käyttävät Internetiä, joten tänä päivänä se on luonnollinen vaihtoehto.

 • Minne Te ilmoitatte itsestänne?
  Pyrimme tavoittamaan tuotantoyhtiöt, mainostoimistot ja valokuvaajat suoraan. Emme pysty tavoittamaan kaikkia, mutta monta. Lisäksi sana tuntuu leviävän.

 • Miksi tiedot eivät ole salasanan takana?
  Miksi pitäisi olla? Silloinhan hakukoneet eivät löydä Sinua. Jos kerrot erikoisesta osaamisestasi jossain kuvauksissa ja tuottaja muistaa juttusi puolen vuoden kuluttua, mutta ei löydä tietojasi tai korttiasi, niin se voi olla yksi tapa löytää sinut.

 • Paljonko oma sivu maksaa?
  Vuoden 2019 kalenterivuosimaksu on 50 euroa.

 • Otatteko yhdistyksiä listoille?
  Tottakai. Mitä isompi, sitä parempi. Meiltä on kysytty isoja määriä ihmisiä johonkin kuvauksiin mm. yleisöksi ja avustajiksi ja silloin tietyntyyppiset ja ikäiset ihmiset ovat haluttua tavaraa. Tarvitaan yksi yhteyshenkilö, jolle lähetämme tiedot keikoista ja hän on yhteydessä omaan väkeensä.

 • Maksetaanko yleisönä olemisesta?
  Vain harvoissa tapauksissa. Kuitenkin jotkut ohjelmat voivat maksaa jonkin pienen summan, jos kerralla tulee isompi määrä yleisöä. Kyseessä on pieni maksu, mutta voi olla hyvä lisä jonkun koulun luokkaretkikassaan tai jonkun eläkeläisryhmän pikkujoulukassaan.

 • Missä vaiheessa se maksetaan?
  Kun ilmoittaudut meille, otamme yhteyttä ja sovimme päivän ja paikan, jossa kuvaamme sinut. Otamme kuvat ja tiedot. Laitamme kaikki nettiin ja ilmoitamme sähköpostilla oman hakemistosi osoitteen. Sinulla on 2 viikkoa aikaa hyväksyä hakemistosi, jonka jälkeen lähetämme laskun. Saatuamme suoritteen, laitamme hakemistosi listoille. Mikäli suoritusta ei kuulu, poistamme hakemistosi.

 • Millä kielellä sivu tulee olemaan?
  Pääsääntöisesti suomeksi. Pyrimme myöhemmin tiedottamaan sivustostamme myös ulkomaisille yhtiöille ja silloin kielitaidostasi voi olla apua. Silloin sinun pitää myöskin osata kertoa itsestäsi jollain muulla kielellä, kuten englanniksi.

 • Missä toimintanne on?
  Alussa toimimme pääkaupunkiseudulla. Pyrimme myöhemmin järjestämään kuvauksia myös muilla paikkakunnilla.

 • Onko kaikki keikat siellä pääkaupunkiseudulla?
  Ei ihan. Pääosin kyllä. Kuitenkin tuotantoyhtiöitä ja valokuvaajia ym on ympäri suomea ja silloin Rymättylän oma tyttö tai poika voi olla kova juttu.

 • Saako oman sivun osoitteen kertoa?
  Totta kai saat. Järjestämme ilmoittajillemme oman käyntikortin, johon laitamme kunkin henkilön oman ilmoitussivun osoitteen ja yhteystiedot. Voit antaa kortin tutuille tai vaikka jollekulle tuottajalle tms.

 • Pääseekö myös vaaliehdokkaat listoille mukaan?
  Lista ei varsinaisesti ole tarkoitettu "näyttäytymiseen", mutta emme halua estääkään. Tuleehan poliitikoistakin joskus esiintyjiä.

 • Olisiko näistä sivuista ehdokkaille jotain erityistä hyötyä?
  Voi olla. Olemme katselleet sivuston statistiikkaa ja tammikuussa 2010 sivujamme tutki jopa 600 ihmistä päivässä. Joulukuussa 2010 jopa 160 ihmistä päivässä ja kaikkia sivuja tunnutaan tutkivan tarkkaan.

 • Mikä on ikäraja?
  Mitään ikärajaa ei ole. Alle 18 vuotiailla tulee olla huoltaja mukana, kun otamme kuvat ja täytetään tietolomake.

 • Voiko tietolomakkeen täyttää etukäteen?
  Ei, sillä kaikki lomakkeet on numeroitu ja niitä annetaan samanaikaisesti, kun kuvat otetaan.

 • Tuleeko eläimille oma osasto?
  Tulee heti kun löytyy kiinnostuneita. Itse asiassa erääseen tehtävään tarvittiin erityistä koirarotua, että kaikki eläimet käy. Myöskin eläimiä ammatikseen kouluttavia henkilöitä otamme hyvin mielellämme listoille.

 • Saako olla myös muilla listoilla?
  Meidän puolestamme saat kuulua vaikka Uppsalan Ekonomeihin. Meitä se ei haittaa.

 • Saako Teiltä koulutusta?
  Pyrimme järjestämään listoillamme oleville henkilöille erilaista koulutusta eri maksusta. Tärkeintä on, että luet avustajan ohjeet ja sisäistät ne. Olemme jo keskustelleet parin huippunäyttelijän kanssa koulutuksesta ja asia on hautumassa. Lisäksi pyrimme järjestämään avustajillemme muita kivoja kokemuksia.

 • Onko liikenteenohjaajille töitä?
  Kyllä meiltä on ollut yksi liikenteenohjaajana ja oli ihan mukavaa puuhaa, vaikka hieman satoi ja oli kylmä. Enemmän vain vaatetta päälle.

 • Entä tiskijukka- tai Karaokeisäntäkeikat?
  Jos luulet osaavasi homman ja tiedät mitä siihen kuuluu, niin teemme sinulle oman sivun ja voit jaella korttia kuin aamulehteä.

 • Entä muut keikat?
  Otamme listoillemme puvustajat, ohjaajat, apulaisohjaajat, meikkaajat, puvustajat, ym. Kaikki, mikä viihdealaan liittyy, niin tervetuloa. Olet sitten vaikka suuri laulajatähti tai roudari, niin otamme listoillemme.

 • Entä muusikot?
  Erittäin mielellään. Olit sitten rumpali, basisti tai jokin muu muusikko, joka etsii keikkaa, niin otamme hyvin mielellämme listoillemme. Joku orkesteri tai levytysstudio voi etsiä soittajaa. Tai jos laulat häissä tai hautajaisissa, niin kaikelle voi olla kysyntää. Jos olette aloitteleva, mutta ahkerasti harjoitteleva yhtye, niin sivustomme voi olla ratkaisu markkinointiongelmaanne.

 • Mutta kun meillä on jo omat weppisivut?
  Onnittelut. Sitten ei muuta kuin kovasti markkinoimaan. Kauttamme löytyy 5 weppisaittia, joissa on bannerinnäyttöjärjestelmä. Pystymme osoittamaan Teille kuinka monta mainosta olette tilanneet ja montako mainosnäyttöä on vielä jäljellä. Jos suosittelette meitä jollekin uudelle taholle, lahjoitamme teille mainosnäyttöjä kiitokseksi.

 • Entä videokuvaajat?
  Jos teet omaa keikkaa ja kuvaat vaikka häitä, hautajaisia, kastajaisia tai ihan mitä vaan, niin uskomme kaikelle olevan kysyntää.

 • Pääsisikö mun kaverikin mukaan?
  Totta kai. Kaikki asialliset otetaan listoille. Anna kaverillesi käyntikorttisi ja pyydä näyttämään sitä meille tietojen oton yhteydessä, niin hän saa 20 ylimääräistä korttia ja sinä 50 ylimääräistä korttia. Jos kortteja alkaa jossain vaiheessa olla liikaa, niin eiköhän me keksitä jotain muuta kivaa hyvitykseksi. Jos olet muusikko, esiintyjä tms, joka etsii kaikenlaista keikkaa, saat uudesta liittyneestä 7.000 mainosnäyttöä jonkun yhteistyökumppanimme mainosnäyttöjärjestelmässä.

 • Saanko käyttää kuvaani, jonka laitoitte sivuillenne?
  Saat toki. Se kuva, mikä on sivuillamme, on muokattu copyright-merkinnällä, mutta kun maksat laskusi, niin lähetämme sinulle sähköpostina kaikki kuvasi. Saat käyttää niitä yksityisiin tarpeisiisi ja liittää vaikka Linkedin.com-järjestelmässä. Muista kuitenkin, että kuvien kaikki oikeudet säilyy meillä.

 • Paljonko tietojeni päivittäminen maksaa?
  Jos olet ollut "keikalla" ja haluat sen tiedon referenssiksi, niin siitä päivityksestä emme veloita yhtään mitään. Jos päivityksessä haluat muuttaa jotain muuta tietoa, veloitamme puolen tunnin veloituksen eli 20€. Jos taas kyseinen muu tieto päivitetään "keikkatiedon" yhteydessä, emme veloita siitä mitään. Mikäli osallistut johonkin järjestämäämme koulutukseen, emme veloita siltä osin tietojesi päivityksestä.

 • Kuinka usein otatte kuvat?
  Pääosin kahden vuoden välein, mutta nuoret ja lapset pyritään kuvaamaan vuoden välein.

 • Mitä muuta otatte listoillenne?
  Keksi itse ja kysy. Joskus jossain elokuvassa voi vilahtaa hyvin erikoinen "tatuointi" ja voi olla, että ainoa tapa on maalata se ruiskulla, sillä muuten näyttelijät ovat pian täynnä erilaisia tatuointeja. Jos pystyt tekemään sellaisen ruiskumaalauksen, niin otamme erittäin mielellämme listoillemme.

 • Pitääkö avustajalla tms olla hyvä ruumiillinen kunto?
  Pääsääntöisesti ei, sillä yleensä avustajien keikat ovat hyvin helppoja, jotka saattavat sisältää kävelemistä tai istumista. Kuitenkin on ollut tapauksia, jossa osan esittäjä on joutunut pitämään kainalossaan useita tunteja jotain pakettia tai menemään puolikyykkyyn asentoon. Seurauksena on ollut paikat kipeänä pari kolme seuraavaa päivää, sillä sellaiseen ei ole kukaan osannut varautua. Siksi hyvä kunto on hyvästä.

 • Koska toimintanne alkaa?
  Ensimmäiset kuvat ja tiedot on jo otettu ja laitettu hyväksytettäviksi. Kun avustajat ovat hyväksyneet, niin avaamme heidän hakemistonsa.

 • Saisimmeko alennusta, jos kerralla liittyisi enemmälti porukkaa?
  Aivan varmasti. Juttele alustavasti tutuillesi tai jollekin ryhmälle. Jos kiinnostusta riittää, niin ota yhteyttä ja katsotaan asiaa tarkemmin. Jos liittyviä on vähintään 10, niin saat oman weppisivusi ilmaiseksi vuodeksi eteenpäin.

 • Saisiko yhdistys tai muu jotain etua, jos järjestämme kerralla enemmälti porukkaa?
  Aivan varmasti. Ota yhteyttä, niin keskustellaan.

 • Saisiko esim. yhdistys noita mainosnäyttöjä?
  Kyllä vain. Jos Teillä on esimerkiksi jokin kesäteatteri, joka esiintyy kesällä ja osa Teidän jäsenistänne liittyy Avustajat.fi, lahjoitamme kustakin liittyneestä 7.000 mainosnäyttöä yhteistyökumppaniemme järjestelmissä.

 • Mitä tapahtumia Teillä on avustajillenne?
  22.11.2010 järjestimme avustajillemme liput Kvartettiin. Mahdollisesti kyseeseen tulee jonkun elokuvan ennakkonäytös tai jotain muuta kivaa.

 • Miten liitymme mukaan?
  Ilmoittautuminen tapahtuu palautelomakkeella. Otamme Sinuun yhteyttä.[Etusivu] [Fun] [Linkit] [Liity]

Päivitetty 21.4.2019 12:36
Copyright www.Avustajat.fi 2023
frank (at) dlc.fi